30Drie

ERP Rechten

Sinds 2011 maakt mijn huidige werkgever gebruik van IFS Applications als ERP systeem. Als Support Coördinator ben ik verantwoordelijk voor het aanmaken van gebruikers en het toekennen van rechten.

Om dit goed te kunnen beheren heb ik een systeem gebouwd dat de rechten van alle gebruikers kan weergeven en kan beheren. De rechten in het systeem worden door middel van een export/import routine ingelezen en in de database gezet.

Tegelijkertijd houdt de applicatie een lijst bij waarin gedefinieerd is welke rollen bij een functie horen. Als er iemand wordt aangenomen dan zorgt de MDM applicatie ervoor dat IT afdeling een mail krijgt met de medewerkersgegevens. Tegelijk wordt in die mail aangegeven welke rollen er in IFS gegeven moeten worden; dit gaat op basis van de functie die de HR afdeling aan de nieuwe medewerker heeft toegekend.

Dit systeem is een goed middel om overzicht te houden en bij audits een goed hulpmiddel omdat het systeem bijhoudt hoe de definitie van rollen tot stand is gekomen; er is altijd een referentie naar een aanvraag die gedaan is.

De applicatie zelf is een makkelijk middel om te zien wie welke functie heeft, welke rollen er bij die functie horen en welke functionele rechten daar weer aan zitten. Bij het aanklikken van een regel in een tabel zorgt ervoor dat de andere drie tabellen zich aanpassen aan de geseleceerde regel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: