30Drie

SharePoint Rechten

Toen ik in 2007 SharePoint uitrolde, kwam ik vrij snel tot de conclusie dat het lastig is om een goed overzicht te krijgen van alle rechten van iedereen. En zeker dit overzicht te delen met managers die niet veel rechten hebben. Als oplossing heb ik een Windows applicatie geschreven die door middel van web requests alle groepen, sites, lijsten en toegang binnenhaalt. Vervolgens wordt die informatie in een xml bestand gezet, zodat anderen een overzicht kunnen zien van alle rechten.

De rechten kunnen op drie manieren worden weergegeven:

  1. Een gebruiker selecteren en zien in welke groep deze gebruiker zit en welke rechten deze groep heeft in SharePoint (sites en lijsten) en welke rechten deze gebruiker direct heeft gekregen.
  2. Een groep selecten en zien wie er in deze groep zit en welke rechten deze groep heeft in SharePoint.
  3. Een site of lijst selecteren en zien welke groepen rechten hebben en wie er in die groepen zit, én wie er rechtstreeks rechten heeft gekregen in SharePoint

Doot middel van kleurcodering en stijl is direct te zien wat voor rechten gezet zijn. Tevens is er een rechtermuis menu met wat informatie van de groep, site of lijst.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: