Microsoft Certificaten (3): Het Plan

Na de vorige delen waarin ik mijn tekort aan certificaten beschreef en waarin ik een overzicht gaf van wat Microsoft te bieden heeft, zal ik in dit artikel mijn plan beschrijven.

Van de zes gebieden die Microsoft aanbiedt, ben ik geïnteresseerd in drie, min of meer in deze volgorde:

  1. Productivity
  2. App Builder
  3. Data: Management and Analytics

Productivity biedt me SharePoint, App Builder voor .NET Software Development en Data voor het ontwerpen van databases. Mocht .NET Development belangrijker zijn dan SharePoint dan zal Productivity naar plek 2 of 3 zakken.

In totaal zijn er zeven certificeringen die me het meest aanspreken en die ik zou willen halen. De haalbaarheid zit vooral in de kosten die ermee gemoeid zijn en dus is enige prioriteitstelling wel van belang.

ICT Trainingen heeft een “onbeperkt leren” concept, waarbij je voor €259 per maand onbeperkt trainingen kan afnemen. De kanttekening hierbij is wel dat dit per “domein” is en in ieder geval App Builder en Productivity zitten niet in hetzelfde domein. Dit betekent of dubbel betalen, of na een bepaalde tijd opzeggen en dan opnieuw aanmelden in het andere domein.

70-483 Programming in C# is een examen wat ik wellicht eerder naar voren schuif, omdat dat een “quick win” is en ik relatief eenvoudig kan halen.
70-761 Querying Data with Transact-SQL zou ook nog een mogelijkheid zijn, omdat ik ook die bijna zonder training denk te kunnen halen.

[table “1” not found /]

 

1 dacht aan “Microsoft Certificaten (3): Het Plan

Reacties zijn gesloten.